Raport – sezon nieogórkowy
O czym rozmawiamy w tym wydaniu
W 7. odcinku sezonu nieogórkowego Raportu o stanie świata porozmawiamy o kuchni i o smakach, czyli teoretycznie o tym, o czym się nie rozmawia – ale czy rzeczywiście? Czy smak to jest coś tak subiektywnego, że nie da się go ocenić stosując w miarę obiektywne narzędzia? Dzisiejszy gość właśnie to robi zawodowo.
Kto to jest dobry szef albo szefowa kuchni? Co to znaczy dobre danie w restauracji? Jak kształcić kucharzy, ale też własne kubki smakowe – o tym w dzisiejszym odcinku sezonu nieogórkowego Raportu o stanie świata.
Gość – Iwona Niemczewska
Występują

Dariusz Rosiak
Przyglądam się światu i opowiadam o nim przy pomocy słów i innych dźwięków.
Przez 13 lat prowadziłem Raport o stanie świata w radiowej Trójce. Od marca 2020 roku mój program jest finansowany przez Słuchaczy i ukazuje się na dostępnych platformach w formie podcastu.
Pracuję w mediach od lat osiemdziesiątych XX wieku. Zaczynałem w RFI w Paryżu, potem całe lata dziewięćdziesiąte spędziłem w BBC w Londynie.